Sledujte akce on-line,
nakupte ve své prodejně
Již 55x v ČR
Zvolte pobočku

Jak zabavit kočku? - ZOO Partner
Publikováno: 2021-06-03 | Všechny články

Jenže vaše pokojová šelma má o krmivo díky vám postaráno, a tak se může lehce stát, že se ve svém aktivním čase začne nudit a tím pádem i zlobit, aby na sebe upozornila. Udělejte své kočce radost a pořiďte jí něco na hraní! Přinášíme vám 6 tipů, díky kterým nehrozí, že se váš tygřík promění v tygra a z nudy promění váš byt v kůlničku na dříví. 

Interaktivní škrabadlo

Hned po lovu je škrábání čehokoliv jednou z nejoblíbenějších kočičích aktivit. Pokud se vaše kočka nudí natolik, že už začíná uvažovat o škrábání nábytku, pořiďte jí interaktivní škrabadlo.

Interaktivní hračky

Kočky jsou velmi hravá stvoření, ale někdy je ke hře musíte trochu namotivovat. Pokud zrovna nemáte čas na společné hry, pořiďte interaktivní hračku, se kterou se zabaví i na celé hodiny. A pokud vaše kočka během dne neustále vyžaduje jídlo, doporučujeme pořídit také zábavný labyrint, který jí po chvilce lovení se zapojením všech smyslů vydá zaslouženou odměnu. 

Stará dobrá myš

Pokud nemáte doma prostoru nazbyt, určitě si vystačíte i s klasikou jako jsou hračky v podobě myšky či jiných zvířátek, které může vaše šelmička lovit. Chcete-li, aby se ve vaší kočce probudily její lovecké instinkty, pořiďte jí hračku naplněnou sušenou šantou kočičí či kozlíkem. Velkou radost vašemu malému lovci ale udělá i šustivý tunel nebo obyčejný míček. 

Tekoucí voda

Další oblíbenou činností pro kočky je pozorování a pití tekoucí vody. Jelikož mít neustále puštěný kohoutek není ani ekologické, ani ekonomické, doporučujeme vám uvažovat nad pořízením kočičí fontány. Vaše kočka se zabaví, a navíc doplní tolik potřebné tekutiny.

Kočičí strom

Kočky mají touhu šplhat a pozorovat svět z vyvýšených míst, kde na ně nikdo nemůže, v genech. Pokud té své pořídíte multifunkční odpočívadlo, které je zároveň i škrabadlem, máte docela velkou šanci, že si na chvíli odpočinete i vy. A vaše kočka vás při tom bude spokojeně pozorovat.

Již 55x v ČR

Najděte svou prodejnu

Najděte svou nebližší prodejnu a nakupujte zboží za akční ceny!
Hledat prodejnu

podle aktuální polohy

podle PSČ

Aktuálně z blogu

Jak zabavit kočku?

Jak zabavit kočku?

Kočky ve volné přírodě tráví většinu dne odpočinkem, ale když už nespí, investují svůj čas do shánění potravy....

3.6.2021

Jak chovat morče?

Jak chovat morče?

...

3.6.2021

Péče o akvárium

Péče o akvárium

...

3.6.2021

Jak a čím krmit psa

Jak a čím krmit psa

...

3.6.2021